SELİNÖZ

MARKET TASARIMI

Market tasarımı dikkatle yapılması gereken bir çalışmadır. Ergonomik ve ferah alanlar alıcılarınızın keyifle alışveriş yapmasını sağlar.

Market içi tasarım perakende alanının tasarımı ve inşasında birkaç farklı uzmanlık alanını bir araya getiren yaratıcı ve ticari bir disiplindir. Perakende tasarımı öncelikle mimarlık ve iç tasarımın özel bir uygulamasıdır. Ancak aynı zamanda endüstriyel tasarım, grafik tasarım, ergonomi ve reklam unsurlarını da içerir.

Market içi tasarımı perakende alanına yönelik ağır talepler nedeniyle çok özel bir alandır. Perakende alanının birincil amacı, ürünü stoklamak ve tüketicilere satmak olduğundan mekanlar; tüketici için keyifli ve sorunsuz bir alışveriş deneyimini teşvik edecek şekilde tasarlanmalıdır.

Örneğin, araştırmalar, erkek ve kadın alışverişçilerin dar alana sahip olan mağazadan daha erken ayrıldığını ve markaları daha olumsuz değerlendirdiğini gösteriyor.

Market Tasarımı Gelişim Süreci

Alan, o bölümde satılan ürün türüne göre özel olarak tasarlanmalıdır. Örneğin bir baharat reyonu kategorik olarak düzenlenebilen küçük ürünleri yerleştirmek için birçok büyük raf ünitesi gerektirirken bir şarküteri reyonu için camlı bir alan gerekir.

Marketin alanları özellikle bir perakende zincirinin parçası olduklarında insanları alışveriş yapacakları alana çekecek şekilde tasarlanmalıdır. Vitrin, genellikle alışveriş yapanların alanı ve içindeki ürünü görmelerini sağlayan büyük vitrinler kullanarak, mağaza için bir reklam panosu görevi görmelidir. Bir perakende zinciri söz konusu olduğunda, bireysel alanlar tasarımlarında birleştirilmelidir.

Market tasarımı ilk olarak 19. yüzyılın ortasında büyümeye başladı. Bon Marche ve Printemps de Paris , “Chicago’daki Marshall Fields, Londra’da Selfridges ve Macy New York’ta takip eder.” Bu ilk perakende tasarım mağazaları, zincir mağaza adı verilen bir yenilikle hızla devam etti. Biz de bu geleneği sürdürmeye kararlı bir firmayız.

Perakende tasarımının bir sonraki evrimi 1960’larda bireyler tarafından yürütülen perakende tasarımını vurgulayan butiğin yaratılmasıydı. Butiklerin en eski örneklerinden bazıları, Barbara Hulanicki tarafından yaratılan Biba butiği ve Terence Conran tarafından yapılan Habitat mağaza serisidir. Butiğin yükselişini, önümüzdeki yirmi yılda gelişmiş dünyadaki tüketici harcamalarında genel bir artışla takip etti.

Bu artış, artan müşterileri ve alternatif odakları telafi etmek için perakende tasarımını değiştirdi. Birçok perakende tasarım mağazası, değişen tüketici zevklerine ayak uydurmak için dönem içinde kendilerini yeniden tasarladı. Bu değişiklikler bir tarafta belirli moda tasarımcılarına ve perakendecilere hizmet veren birden fazla “pahalı, tek seferlik tasarımcı mağazaları” yaratılmasıyla sonuçlandı.

Şimdi sizde marketiniz için yeni bir tasarım yaptırabilir, bizden fiyat teklifi isteyebilirsiniz.

Ajans Vadi © 2021